Humor till sista andetaget

Ragnar Eklund

Insamlat

7 466
74% uppnått av mitt målbelopp 10 000 kr

Återstående:

Hjälp mig ge forskningen en chans att besegra ALS

Vi hade tänkt att ha mer tid och stressa mindre. Vi var bägge tv-producenter med hektiska liv och hann inte riktigt med varandra, men vi skulle hinna sen.

Men sen blev inte av, jag fick ALS. Som humorregissör jobbade jag mycket med komedi och ödet skämtade med mig samma dag som jag fick min diagnos. Jag satt i sjukhuskorridoren i väntan på min besökstid och slöläste mitt horoskop; ”En tillfällig motgång kan kännas lite jobbig”. Den blev inte tillfällig, men jag lovade mig själv att använda min humor för att hitta tillbaka.

Efter en tids mörker vaknade min kreativitet till liv igen. Jag började skriva humoristiska betraktelser kring sjukdomen och jag spelade in ett par galghumoristiska låtar för att lätta upp stämningen på min egen begravning, jag som inte ens sjungit i duschen.

Nu är jag totalt förlamad och har levt med sjukdomen ALS i sju år. Under flera av dessa år har dokumentärfilmaren Ann-Sofie Carringer följt mig, min fru Helene och vår stora umgängeskrets, med välkända vänner som Robert Gustafsson, Carina Lidbom och Robert Aschberg. Den 11 maj kommer dokumentärfilmen, Humor till sista andetaget, att läggas upp på TV4 Play. Med den hoppas jag visa att man kan leva med djävulens sjukdom och inte bara dö.

ALS kan drabba vem som helst, även unga människor, när som helst. Allt fler personer diagnosticeras med sjukdomen och därför behövs forskningen mer än någonsin tidigare. Hjälp mig ge forskningen en chans att besegra ALS och ge hopp. Det finns ingen tid att förlora. Alla mot ALS!