Hector ALS Challenge

Sara Hector

Insamlat

26 700
133% uppnått av mitt målbelopp 20 000 kr

Hej!

2015 fick min mamma, Maria, diagnosen ALS. Jag är så stolt över mamma och inspireras av hennes viljestyrka och inställning varje dag. Det gör mig inspirerad att lägga fokus på det som kan göras istället för det som inte går att förändra. Det händer mycket i ALS forskningen och det är häftigt! Tillsammans gör vi skillnad och hoppet är inte ute för alla som drabbas av denna hemska sjukdom! 

Jag kan inte göra henne frisk, men tillsammans skapar vi förutsättningar för att hitta ett botemedel. Jag vill att det i framtiden ska finnas hopp även för människor som lever med sjukdomen ALS. Jag är så otroligt tacksam för alla som bidragit till min insamling på Hector ALS Challenge och vidare tillfällen, på så sätt bidrar du till ALS-forskningen – tillsammans gör vi skillnad och påskyndar forskningen! Tack! 

Om Sara Hector

Sara Hector är en alpin skidåkare som bland annat vunnit OS-gud i storslalom vid olympiska vinterspelen 2022 i Peking. När hennes mamma, Maria, diagnosticerades med ALS 2015 bestämde sig Sara för att använda sin profession och plattform för att göra skillnad. Det gör hon genom att anordna skidtävlingen Hector ALS Challenge på Kungsberget och genom att verka som ambassadör för Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning.

Läs mer om Saras engagemang i kampen mot ALS här →