Så lyckas du med din insamling
Att starta en insamling för ALS-forskning är en fantastisk möjlighet att göra skillnad och bidra till att bekämpa sjukdomen. Din insamling hjälper till att finansiera viktig forskning, sprida medvetenhet om sjukdomen och ge hopp till dem som är drabbade.
Om du exempelvis fyller år, ska springa ett lopp, pärla armband eller måla tavlor att sälja kan du starta en insamling hos oss. Alla insamlingar, stora som små, hjälper oss på vägen mot en botande behandling av ALS.
Här är våra fem tips för en lyckad insamling:
Gör den personlig
Skapa en personlig insamlingssida där du lägger upp bilder och beskriver varför du engagerar dig i kampen mot ALS. Genom att dela din historia kommer du att få större engagemang och stöd för din insamling.
Börja med några gåvor från dig själv och dina närmaste
Be vänner och familjemedlemmar om de första bidragen, så att andra som besöker din sida ser att det redan finns engagemang. Detta sänker tröskeln för fler att ge en gåva till din insamling.
Dela din insamling i sociala medier
Använd sociala medier som Facebook, Twitter och LinkedIn för att dela din insamlingssida med ditt nätverk. Ju fler personer som ser din insamling, desto större chans att samla in mer pengar.
Uppdatera och involvera dina följare
Dela regelbundet nyhetsuppdateringar och framsteg på din insamlingssida och i sociala medier. Tacka offentligt dem som donerar och uppmuntra andra att delta. Detta skapar en känsla av gemenskap och engagemang runt din insamling.
Sök företagssponsring
Kontakta företag och be om sponsring för din insamling. Din arbetsgivare, lojala kunder eller pålitliga leverantörer kan vara intresserade av att stödja din insamling. Ge dem uppmärksamhet genom att nämna dem i nyhetsuppdateringar eller lägg upp deras logotyp på din insamlingssida.
Vanliga frågor och svar
Här har vi samlat svar på ett antal vanliga frågor om insamlingar. Vill du ha hjälp på traven? Kontakta oss på givarservice@ullacarinstiftelse.se eller 08 – 660 05 85 så hjälper vi dig.
Det är enkelt!
- Gå in på startsidan för insamlingssystemet: insamling.ullacarinstiftelse.se.
- Klicka på "Starta insamling"
- De flesta vill starta en "individuell" insamling.
- Följ sedan instruktionerna. Kom ihåg att insamlingar med en personlig bakgrund och bilder typiskt genererar mer pengar.
Självklart! Kontakta oss på givarservice@ullacarinstiftelse.se eller 08 – 660 05 85 så postar vi ett fint tackbrev till dig.
Det finns flera effektiva sätt att marknadsföra din insamling. Här är några tips:
- Använd sociala medier: Dela din insamlingssida på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och andra sociala medieplattformar. Se till att berätta varför insamlingen är viktig för dig. Uppmana dina följare att dela dina inlägg så att du får spridning.
- E-post: Skicka ett personligt meddelande till dina kontakter via e-post och be dem att dela det med sina nätverk.
- Ordna evenemang: Om du kan, ordna ett digitalt eller fysiskt evenemang för att marknadsföra insamlingen, såsom en löptävling eller en pärldag.
- Media: ALS är en sjukdom som ofta bär med historier som berör. Överväg att ta kontakt med din lokaltidning och se om de är intresserade av att skriva en artikel om din insamling.
Att hålla givare engagerade är en nyckel till framgångsrik insamling. Det är inte ovanligt att en givare flera gåvor med jämna mellanrum. Här är några strategier:
- Uppdateringar: Ge regelbundna uppdateringar om din insamling. Dela historier om framsteg, tacka givare och dela viktig information om hur insamlade medel används. På din insamlingssida finns en bloggfunktion som du kan använda.
- Tacka: Säg tack till alla som ger en gåva. En personlig not kan göra stor skillnad.
- Utmaningar: Skapa roliga utmaningar för att engagera dina givare, till exempel att nå en viss summa inom en viss tid.
- Interaktion: Svara på kommentarer och frågor från givare för att hålla dem engagerade och visa att du uppskattar deras stöd.
En bra beskrivning till din insamlingssida bör inkludera:
- Syftet med insamlingen: Var tydlig med varför du samlar in pengar till ALS-forskning.
- Ditt engagemang: Förklara varför du personligen är engagerad i kampen mot ALS.
- Målsättning: Sätt upp ett insamlingsmål och berätta hur du planerar att nå det.
- Uppdateringar: Dela regelbundna uppdateringar där du berättar om dina framsteg i insamlingen och tacka dina givare. Det finns en bloggfunktion på din insamlingssida.
- Call to action: Uppmuntra besökare att ge en gåva och dela din sida med sina nätverk.